Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Την Παρασκευή 4/7/14, ξεκινήσαμε τις καλοκαιρινές προβολές, με προβολή παιδικής ταινίας και παιδική γιορτή που περιλάμβανε ζωγραφική, χειροτεχνίες και κυνήγι του χαμένου θησαυρού, στην πλατεία Δημαρχείου, στο Περιστέρι. Ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την κοινωνική απομόνωση που συντελoύν στη συνεχή υποβάθμιση της ζωής μας, ενάντια στην αντίληψη που θέλει τους δημόσιους χώρους στην υπηρεσία του εμπορίου και της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας, συναντηθήκαμε με μικρούς και μεγάλους, το απόγευμα κατά τις 19:00. Οι μικροί μας φίλοι ζωγράφισαν και κρέμασαν τις ζωγραφιές τους στην πλατεία, έφτιαξαν χειροτεχνήματα τα οποία κράτησαν και έπαιξαν για περίπου μία ώρα κυνήγι του χαμένου θησαυρού. Αμέσως μετά παρακολούθησαν παιδική ταινία, τρώγοντας σπιτικό ποπκόρν. 
  Την Πέμπτη 10/7 παρουσιάσαμε για μισή ώρα ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους και ύστερα προβάλαμε την ταινία "Illegal", με σκοπό να αναδείξουμε ένα σημαντικό κοινωνικοπολιτικό ζήτημα που μας αφορά όλους, αυτό των μεταναστών και των στρατοπέδων συγκέντρωσης.Γνωρίζουμε καλά πως ο διαχωρισμός ανάμεσα σε ντόπιους και ξένους εργάτες είναι επίπλαστος.Κράτος και αφεντικά προσπαθούν να στρέψουν τον φτωχό ενάντια στον φτωχότερο εργάτη ποινικοποιώντας παράλληλα τη φτώχια και την εξαθλίωση.Ο εχθρός μας είναι κοινός και τον βλέπουμε καθημερινά στο πρόσωπο μικρών και μεγάλων αφεντικών. Ο αγώνας ντόπιων και μεταναστών είναι κοινός,είναι αγώνας ταξικός, γιατί κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος και κανένας δεν περισσεύει.

Συλλογικά και  αυτοοργανωμένα, χωρίς διαχωρισμούς, ντόπιοι και μετανάστες, καταφέραμε να μετατρέψουμε την πλατεία σε χώρο κοινωνικοποίησης, έκφρασης και αναψυχής, χωρίς αντίτιμο. Σε μια εποχή που η εμπορική εκμετάλλευση και το κέρδος έχουν αναδειχθεί ως υπέρτατες αξίες, προτάσσουμε την ελευθερία και την αξιοπρέπεια, αντί για την απομόνωση και τον ατομικισμό που κυριαρχούν, προτάσσουμε τη συλλογικοποίηση και την αυτοοργάνωση στις γειτονιές μας.