Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Για τις προβολές ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την απομόνωση





“Η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου υπάρχει από τις 2/6/11 με πρωτοβουλία ανθρώπων της περιοχής μας και βρισκόμαστε κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στις 08:00 το απόγευμα, στην πλατεία Δημαρχείου. Στόχο έχει την ανάδειξη των καθημερινών μας αναγκών, προτάσσοντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, στηριζόμενοι στις αρχές της αυτοοργάνωσης, της ισότητας, της δικαιοσύνης και της αντίστασης σε ότι είναι εχθρικό σε αυτές.
Λειτουργούμε ανεξάρτητα από κόμματα και παρατάξεις, από τοπική και κεντρική εξουσία και γενικά από οποιονδήποτε θεσμό είναι ενάντια στις βασικές μας αρχές. Στο διάστημα αυτό έχουμε αναπτύξει δράσεις σε σχέση με την υγεία, τα χαράτσια της ΔΕΗ, τα εργασιακά προβλήματα της πόλης μας, τον ρατσισμό, το φασισμό, την κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη, τον πολιτισμό και γενικά ότι αφορά την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής μας. Πιστεύουμε ότι κανένας δεν πρέπει να είναι μόνος του, ιδιαίτερα στην δύσκολη εποχή που ζούμε και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούμε τις προβολές αυτές, για δεύτερη χρονιά, με δικά μας μέσα και χρήματα, όπως και όλες τις προηγούμενες δράσεις μας, οι οποίες αποτελούν την δική μας πρόταση ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την κοινωνική απομόνωση.
Ελπίζουμε να απολαύσετε την ταινία που θα προβληθεί και σας καλούμε να συμμετάσχετε στην συνέλευση που θα ακολουθήσει μετά το τέλος της προβολής.“ 

Από τα λόγια που ακούγονταν απ τη μικροφωνική πριν από την έναρξη των προβολών.



Την Πέμπτη 13/9 με την προβολή της ταινίας “Τα παιδιά ενός άλλου θεού” ολοκληρώθηκε και ο 2ος κύκλος προβολών στην πλατεία Δημαρχείου.
Όπως και στις πρώτες θερινές προβολές έτσι και στις δύο τελευταίες η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη όπως επίσης μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των παιδιών.
Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας με τις προβολές ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την απομόνωση όταν οι συνθήκες αλλά και ο καιρός μας το ξανά επιτρέψουν.