Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ


Το βράδυ του Σαββάτου 21 Ιουλίου, ο Πέτρος Καπετανόπουλος κατέβηκε από το σπίτι του στα Σεπόλια στο άκουσμα φασαρίας στη γειτονιά του. Στο απέναντι παρκάκι είδε ένα σταματημένο περιπολικό, ένα μετανάστη πεσμένο στο δρόμο και έναν αστυνομικό να τον πατάει στην κοιλιά. 

Στην ερώτηση «ρε παιδιά γιατί πατάτε τον άνθρωπο;», ο αστυνομικός τράβηξε το πόδι και απάντησε «δεν τον πατάω». Την ίδια στιγμή πλησίασε δεύτερος αστυνομικός φωνάζοντας «δεν ήταν αυτό πάτημα, αυτό είναι» και έχωσε με όλη του τη δύναμη μια κλωτσιά στον ήδη ριγμένο συλληφθέντα. Ο Πέτρος Καπετανόπουλος συνελλήφθη μετά τη διαμαρτυρία του με τις κατηγορίες: «αντίσταση κατά της αρχής», «απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου» και «ψευδής ανομοτί κατάθεση».

Ο Πέτρος εργάζεται χρόνια στον ΟΑΕΔ Περιστερίου, έχοντας ταξική θέση στα προβλήματα ντόπιων και μεταναστών εργαζομένων, επισφαλών και ανέργων. Τον έχουμε ζήσει μέσα από τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες, τόσο στο Περιστέρι όσο και κεντρικά. Αυτό που τον χαρακτηρίζει πάντα είναι η ταξική συνείδηση, η αξιοπρέπεια και η αλληλεγγύη. Η αντίδραση του ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία δε μας ξαφνιάζει, αλλά τη θεωρούμε αυτονόητη για τη στάση ζωής του.

Καταγγέλλουμε την κρατική βία και την αστυνομική τρομοκρατία που έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, σε κάθε γειτονιά και σε κάθε χώρο δουλειάς απέναντι σε όποιον αμφισβητεί, αντιστέκεται και διαμαρτύρεται. Στο πρόσωπο του Πέτρου ποινικοποιείται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η αλληλεγγύη. Στη θέση του θα μπορούσε να βρίσκεται ένας από εμάς.





ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ  ΚΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ




Όλοι την Τρίτη 24/7 στις 9:30 το πρωί στα Δικαστήρια Ευελπίδων (κτήριο 9)





Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου