Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Από τη Δευτέρα 30/1/2012



Έπειτα και από τηλεφωνική συνεννόηση, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στη συναυλία αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στον τύπο, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό μπάσκετ Περιστερίου. Έτσι συναντηθήκαμε γύρω στις 6.30 το απόγευμα έξω απ το γήπεδο και αποφασίσαμε ομόφωνα -και λόγω του κρύου- να μην πραγματοποιήσουμε την συνέλευση στην πλατεία Δημαρχείου στις 8, αλλά να παραμείνουμε στο χώρο της συναυλίας δείχνοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση μας στους εργαζομένους που τη διοργάνωναν.

Ωστόσο κατά τις 8 κάποια άτομα έφυγαν και κατευθύνθηκαν  προς την πλατεία Δημαρχείου για να συναντήσουν και να ενημερώσουν τυχόν κόσμο που δε γνώριζε για τη συναυλία και πιθανόν είχε πάει στην πλατεία για να παρακολουθήσει την καθιερωμένη συνέλευση της Δευτέρας.

Όσον αφορά τη συναυλία συμπαράστασης, ως συνέλευση αναρτήσαμε δύο πανό στις εξέδρες του γηπέδου και παραμείναμε όλοι μαζί πίσω απ το ένα παρεμβαίνοντας με συνθήματα κατά τη διάρκεια της συναυλίας.


Την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους στον τύπο έδειξαν και άλλες συλλογικότητες απ το Περιστέρι όπως ο σύλλογος εκπαιδευτικών «Έλλη Αλεξίου», η συνέλευση απ τη γειτονιά της Αγίας Τριάδας, η συνέλευση των κατοίκων απ τον Λόφο Αξιωματικών, η πρωτοβουλία ανέργων Περιστερίου κλπ. 


Η συναυλία ξεκίνησε γύρω στις 8 με τη συμμετοχή πλήθους καλλιτεχνών, ενώ κατά διαστήματα παρέμβαιναν εκπρόσωποι εργαζομένων. Αξίζει να σημειωθεί πως από το γήπεδο κατά τη διάρκεια της βραδιάς πέρασαν περίπου 1000 άτομα. Παράλληλα με τη συναυλία πίσω απ τη σκηνή γινόταν προβολή εικόνων από το δρόμο και τα διάφορα κινήματα (πλατεία Συντάγματος, Κερατέα) καθώς και φωτογραφιών από απεργιακές κινητοποιήσεις.


Αποφασίσαμε στη συνέλευση της Πέμπτης 2/2 να συζητηθούν τα θέματα που ήταν προς συζήτηση στη συνέλευση της Δευτέρας, που δεν πραγματοποιήθηκε. Αυτά είναι:

(1)    Η συνδιαμόρφωση του κειμένου για τα εργατικά που έχει αναλάβει να φτιάξει η ομάδα κειμένου.
(2)    Η διαδικασία της συνέλευσης (αλλαγή ημέρας-ώρας, προγραμματισμός, μοίρασμα χρόνου σε κομμάτια, έναρξη-λήξη κλπ)