Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε.

Το περασμένο Σάββατο (26/11) επισκεφτήκαμε την Ελληνική Χαλυβουργία για να συμπαρασταθούμε στον αγώνα των 400 απεργών χαλυβουργών που ήδη έφτασε τις 30 ημέρες (ξεκίνησε στις 31/10). Εκεί παραδώσαμε κάποια τρόφιμα ως ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης ενώ μιλήσαμε μαζί τους για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.
Είναι σημαντικό να στηριχθεί η προσπάθεια των απεργών που δεν ζητάνε τίποτα παραπάνω από τα αυτονόητα: την άμεση επαναπρόσληψη των 34 απολυμένων συναδέλφων τους και καμιά μείωση μισθών, αντιστεκόμενοι στην εργοδοτική τρομοκρατία.
Είναι προφανές λοιπόν ότι η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη. Ο αγώνας των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας για τιμή και αξιοπρέπεια είναι αγώνας όλης της κοινωνίας.


Ως Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου συμμετέχουμε μαζί με άλλες συνελεύσεις γειτονιών στην μοτοπορεία αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3/12 με προορισμό το εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο. Κοινό σημείο συνάντησης των συνελεύσεων έχει οριστεί η διασταύρωση των οδών Θηβών και Ιεράς Οδού στο Αιγάλεω, κατά τις 12:00 με 12:30 το πρωί. Από εκεί θα πορευτούμε όλες οι συνελεύσεις και θα συνεχίσουμε την κοινή μας μοτοπορεία προς τον Ασπρόπυργο.

αφίσα της συνέλευσης Κερατσινίου για την μοτοπορεία του Σαββάτου

Η ανάγκη των απεργών εργατών και των οικογενειών τους, σε τρόφιμα είναι τεράστια, γι αυτό συγκεντρώνουμε τρόφιμα που διατηρούνται (ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια, λάδι, αλεύρι, γάλα εβαπορέ κλπ) όπου και θα τους τα παραδώσουμε το Σάββατο.
Επίσης για όποιον έχει τη δυνατότητα να στηρίξει οικονομικά τους απεργούς έχει δημιουργηθεί ένος λογαριασμός για απευθείας κατάθεση στο ταμείο τους:

Εθνική Τράπεζα Αριθ. Λογ/μου: 200/623301-52
IBAN: GR 40 0110 2000 0000 2006 2330 152



ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ



Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου
κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στις 20:00 στην πλατεία Δημαρχείου