Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

48 ώρες στο δρόμο! Όλοι στις πλατείες, όλοι στο Σύνταγμα!

48 ώρες στο δρόμο! Όλοι στις πλατείες, όλοι στο Σύνταγμα!

Εδώ και ένα χρόνο ο καθένας από εμάς, εργαζόμενος ή άνεργος, συνταξιούχος ή φοιτητής, ντόπιος ή μετανάστης, μετράει τις καταστροφικές συνέπειες που έχει στην καθημερινή του ζωή ο πόλεμος που μας έχουν κυρήξει μέσω του «μνημονίου». Ο καθένας από εμάς βιώνει μια συνεχή υποβάθμιση των συνθηκών ζωής του στο όνομα της αποπληρωμής ενός δημόσιου χρέους που δεν δημιουργήσαμε εμείς, αλλά δημιούργησαν και πρέπει να πληρώσουν οι κυβερνήσεις μαζί με τους τραπεζίτες και τους επιχειρηματίες. Είμαστε πλέον πεισμένοι ότι η «σωτηρία» της οικονομίας στρέφεται εναντίον μας και ότι το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μέτρων θα μας κάνει το βίο αβίωτο.

Απέναντι σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα είμαστε χιλιάδες αυτοί που έχουμε αντισταθεί τον τελευταίο χρόνο, είτε κατεβαίνοντας στο δρόμο στις γενικές απεργίες είτε δίνοντας τους «μικρούς αγώνες» μας στους χώρους δουλειάς μας ή στις γειτονιές μας. Και έχουμε γίνει ακόμη περισσότεροι εδώ και ένα μήνα, από τη στιγμή που κατεβήκαμε συλλογικά στο Σύνταγμα και τις υπόλοιπες πλατείες ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αναγνωρίζουμε και δεν είμαστε διατεθιμένοι να πληρώσουμε κανένα «δημόσιο χρέος», απαιτώντας να ξεκουμπιστούν από τις ζωές μας ΔΝΤ, ΕΕ, κυβερνήσεις και «μνημόνια», διεκδικώντας να πάρουμε επιτέλους τη ζωή στα χέρια μας! Μέσα από τη διαδικασία των συνελεύσεων και των δράσεων στις πλατείες ανακαλύπτουμε ξανά τη συλλογική μας δύναμη, ανακαλύπτουμε πως κανένας δεν πρέπει να μείνει μόνος του απέναντι στην κρίση. Γι’αυτό ακριβώς έχουν αρχίσει να μας φοβούνται, γι’αυτό μας εκβιάζουν καθημερινά μέσω των ΜΜΕ, με την απειλή της χρεωκοπίας, να αποδεχθούμε τα νέα μέτρα: γιατί το να συνειδητοποιήσουμε την συλλογική μας δύναμη είναι η μόνη παραγματική χρεωκοπία αυτού του συστήματος.


Η 48ωρη απεργία που έχει προκυρηχθεί για την Τρίτη 28/6 και την Τετάρτη 29/6 δεν είναι απλά μια ακόμη γενική απεργία που κάλεσαν οι γραφειοκρατικές ηγεσίες των συνδικάτων, κάτω από τη δική μας πίεση. Είναι μια πολύ σημαντική μάχη που δίνουμε για το παρόν μας και το μέλλον μας, γιατί μπορούμε, και πρέπει, να μπλοκάρουμε την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Γνωρίζουμε κάλα ότι το τίμημα των δύο χαμένων μεροκάματων μπορεί να είναι αρκετά βαρύ για πολλούς από εμάς. Όμως είμαστε σίγουροι ότι αξίζει τον κόπο, γιατί διαφορετικά θα χάσουμε πολλά περισσότερα στο άμεσο μέλλον. Γνωρίζουμε εξίσου καλά ότι ο φόβος της απόλυσης είναι μεγάλος για όσους από εμάς εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Όμως έχουμε μάθει στην πράξη ότι ο φόβος σπάει όταν σε κάθε εργασιακό χώρο απεργούμε όλοι μαζί. Σε αυτή την 48ωρη γενική απεργία δίνουμε τη μάχη και διαδηλώνουμε μαζικά στο δρόμο, γνωρίζοντας πως ο αγώνας για μια κοινωνία αξιοπρέπειας, ισότητας και αλληλεγγύης, που θα βασίζεται στις ανάγκες μας, θα συνεχιστεί και μετά την απεργία σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά...

  • Αυτό το χρέος δεν μας ανήκει και δεν το πληρώνουμε!
  • Να φύγει το ΔΝΤ, να πάρουν πίσω όλα τα «μνημόνια», να μην ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
  • Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας συλλογικοποιώντας τις αντιστάσεις μας.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΡΙΤΗ 28/6 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/6

Προσυγκέντρωση Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Περιστερίου:
Τρίτη 28/6, 9:00 π.μ. στο σταθμό του μετρό του Αγ. Αντωνίου.



Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου
Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στην Πλατεία Δημαρχείου, στις 8μ.μ.
sineleusiperisteri.blogspot.com